Main Content

Hővel történő gyógykezelési forma, amellyel a test akupunktúrás pontjai stimulálhatóak.

A moxaterápiához gyógynövényt használunk, melynek Artemisia vulgaris, fekete üröm a neve. A hagyományok szerint Észak-Kínából ered, ahol a téli hideg, csípős, szeles időjárás sok problémát és degeneratív betegséget okozott. Megszárítva, őrölve válik égetésre alkalmassá.

Szivarszerű rudat sodornak belőle, hogy kézben fogható legyen, ez a moxarúd. Égése nagyon lassú, egyenletes. A moxaterápia eredménye, hogy a testből kiűzi a hideget, a szelet és a nedvességet valamint alkalmas fájdalomcsillapításra is.

Egy másik alkalmazás során a moxát kúp alakban felhalmozva égetik el a bőrön, ezt nevezik moxakúppal történő kezelésnek. 

A moxaterápia akupunktúrával együtt alkalmazva igen hatékony lehet többféle megbetegedés esetén is. A moxa és az akupunktúra olyannyira összeforrt egymással, hogy a kínai nyelvben az akupunktúrára alkalmazott kifejezés a zhenjiu=akupunktúra-moxibuszció.

Alkalmas többek között nőgyógyászati problémák, migrén, izommerevség, fájdalmak, arthritis, emésztési rendellenességek, menstruációs görcsök, terméketlenség esetén is. 

Az árat ide kattintva tudhatja meg.