Main Content

Mikor gyógyulok meg/leszek jobban?

Pontos prognózis kialakítása az első találkozás alkalmával rendkívül nehéz. Az első 3-4 kezelés után, azonban már a gyakorló klinikus érteni fogja, hogy az Ön állapota hogyan változik a kezelés/ek során és ki tud alakítani egy ésszerű álláspontot.

Mikor érzek változást?

Néhányan már az első 2-3 kezelés során tapasztalnak változást. Mások például komoly, komplex, krónikus problémákkal rendelkezőknek több idő, hónapok szükségesek, míg jelentős változásokat tapasztalhatnak.  Ha nem tapasztal változást, akkor az nem annak a jele, hogy az akupunktúra/ a hagyományos kínai orvoslási módszerek nem segít Önnek. A változás súlyosabb esetekben lassú, finom, lépcsőzetes, mivel a szervezetnek idő kell ahhoz, hogy helyreállítsa egyensúlyi állapotát.
A kezelések közben a klinikus folyamatosan felméri a kezelés/ek hatását, irányított kérdéseivel valamint a nyelv és a pulzus állandó megfigyelése segítségével.
Egy példa:
Ha a dysmenorrhea már öt éve tart, akkor körülbelül 5 hónapos kezelés szükséges mielőtt megoldódik a probléma. Tehát minden év, amióta fennáll a probléma körülbelül egy hónapnyi kezelést von maga után.
Másik példa:
Akut derékfájdalom esetén azonnali fájdalomcsillapító hatást lehet elérni, de szükség van további kezelésekre utána, hogy az előidéző ok is kezelve legyen.

Vérzés tapasztalható?

Gyakorlott orvos esetén vérzés ritkán fordul elő.

Látható-e a nyoma az akupunktúrás kezelésnek?

Nem. Semmit nem lehet látni a tű eltávolítása után.

Mehetek dolgozni, kerékpározni, futni, stb. a kezelések után? Illetve mit csinálhatok a kezelések után?

A kezelések után bármilyen aktivitás folytatható. Kivételt képez az úszás és a masszázs. Az akupunktúrás pontok még egy óráig nyitva vannak, közös fürdőben történő úszás, masszázskezelés ezért nem tanácsos. Egy óra elteltével azonban ezek is végezhetők.